Vážení zákazníci, obchodní partneři a přátelé,
rád bych Vám poděkoval za přízeň a důvěru v letošním roce a za celý tým společnosti MEDIATEL popřál, aby letošní Vánoce byly pro Vás i Vaše blízké či zákazníky přesně „to pravé ořechové“.
SPOLEČNĚ ROZLOUSKNEME KAŽDÝ OŘÍŠEK…A KOKOS TAKY
Máte rádi chuť čerstvého kokosu a každý rok s příchodem adventu přemýšlíte, kterého siláka oslovit s prosbou o pomoc při louskání? Letos si s kokosem poradíte sami :-).
Pokud jste si nachystali správné náčiní (svěrák, pilka, kladivo, frézka apod.) a těšíte se na pořádný masakr, pak naše tipy určitě nepotřebujete. Pokud však žádné nářadí nemáte, pak se Vám nabízejí hned 3 možnosti, jak tento tvrdý oříšek vyřešit:
- Pokud vážně trváte na řádném masakru v kuchyni, ale chybí Vám správné náčiní, pak doporučujeme navštívit naše ZlatéStránky.cz.
Najdete tam nejen ty správné prodejny a půjčovny, ale také spoustu dalších informací o firmách, které se budou v době narvaných obchodních domů určitě hodit (otvírací hodiny, akční nabídky, fotogalerie, představení produktů ad.). - Nechcete-li si však doma dělat nepořádek sami a raději byste se spolehli na šikovného řemeslníka, pak se můžete po správném kontaktu poohlédnout na portále MistřiŘemesel.cz.
- Chcete-li si však dobrotu opravdu vychutnat bez nepořádku a rizika rozbití i jiných částí kuchyně než jen kokosové dekorace, pak zapomeňte na nářadí a řemeslníka a vyzkoušejte následující jednoduchý postup.
Finta přírody – třetí oko
- Pozorně si kokos prohlédněte, určitě na něm rychle najdete 3 tmavší skvrnky-očka.
- Rýpnutím do jedné z nich odhalíte očko, které je měkčí než ta ostatní.
- Špičkou nože anebo nůžkami do tohoto měkčího očka udělejte krouživým pohybem dírku, kterou opatrně prohlubujte tak dlouho, dokud nůžky neprojdou blankou skrz.
- Postavte kokos vytvořenou dírkou na prázdnou sklenici a jednoduše počkejte, až se všechna kokosová voda (kokosové mléko) vylije do sklenice. Kokosová voda je nejen absolutně sterilní, ale také bohatá na vitamíny a minerály, a proto ji často využívají sportovci pro doplnění energie.
Tvrdá skořápka – sladké jádro
- Zahřejte troubu na 200 stupňů, dejte kokos (na plech, do pekáčku apod.) do trouby a troubu vypněte.
- Dejte si kávičku anebo třeba zavolejte Ježíškovi, co ještě nemá zapomenout letos nadělit pod stromeček. Po 15 minutách stačí výsledek Vaší zručnosti vyjmout z trouby (a pro jistotu zkontrolovat).
- Tvrdá skořápka kokosu bude prasklá na jednom nebo více místech (záleží na tvaru kokosu) a Vy tak můžete snadno pomocí nože či lžíce vyloupnout sladkou dužinu.
- Pokud by se přeci jen stalo, že i přes zahřívání kokosu v troubě tvrdá skořápka jen napraskla, zabalte jej do utěrky a udeřte s ním o zem. I když stačí opravdu jen trošku, doporučujeme zvolit raději dlažbu, než laminátovou podlahu :-).
Dobrou chuť.