Vážení zákazníci, obchodní partneři a přátelé,

rád bych Vám poděkoval za přízeň a důvěru v letošním roce a za celý tým společnosti MEDIATEL popřál, aby letošní Vánoce byly pro Vás i Vaše blízké či zákazníky přesně „to pravé ořechové“.

MEDIATEL_PF 2017

 

SPOLEČNĚ ROZLOUSKNEME KAŽDÝ OŘÍŠEK…A KOKOS TAKY

Máte rádi chuť čerstvého kokosu a každý rok s příchodem adventu přemýšlíte, kterého siláka oslovit s prosbou o pomoc při louskání? Letos si s kokosem poradíte sami :-).

Pokud jste si nachystali správné náčiní (svěrák, pilka, kladivo, frézka apod.) a těšíte se na pořádný masakr, pak naše tipy určitě nepotřebujete. Pokud však žádné nářadí nemáte, pak se Vám nabízejí hned 3 možnosti, jak tento tvrdý oříšek vyřešit:

  • Pokud vážně trváte na řádném masakru v kuchyni, ale chybí Vám správné náčiní, pak doporučujeme navštívit naše ZlatéStránky.cz.
    Najdete tam nejen ty správné prodejny a půjčovny, ale také spoustu dalších informací o firmách, které se budou v době narvaných obchodních domů určitě hodit (otvírací hodiny, akční nabídky, fotogalerie, představení produktů ad.).
  • Nechcete-li si však doma dělat nepořádek sami a raději byste se spolehli na šikovného řemeslníka, pak se můžete po správném kontaktu poohlédnout na portále MistřiŘemesel.cz.
  • Chcete-li si však dobrotu opravdu vychutnat bez nepořádku a rizika rozbití i jiných částí kuchyně než jen kokosové dekorace, pak zapomeňte na nářadí a řemeslníka a vyzkoušejte následující jednoduchý postup.

Finta přírody – třetí oko

  1. Pozorně si kokos prohlédněte, určitě na něm rychle najdete 3 tmavší skvrnky-očka.
  2. Rýpnutím do jedné z nich odhalíte očko, které je měkčí než ta ostatní.
  3. Špičkou nože anebo nůžkami do tohoto měkčího očka udělejte krouživým pohybem dírku, kterou opatrně prohlubujte tak dlouho, dokud nůžky neprojdou blankou skrz.
  4. Postavte kokos vytvořenou dírkou na prázdnou sklenici a jednoduše počkejte, až se všechna kokosová voda (kokosové mléko) vylije do sklenice. Kokosová voda je nejen absolutně sterilní, ale také bohatá na vitamíny a minerály, a proto ji často využívají sportovci pro doplnění energie.

Tvrdá skořápka – sladké jádro

  1. Zahřejte troubu na 200 stupňů, dejte kokos (na plech, do pekáčku apod.) do trouby a troubu vypněte.
  2. Dejte si kávičku anebo třeba zavolejte Ježíškovi, co ještě nemá zapomenout letos nadělit pod stromeček. Po 15 minutách stačí výsledek Vaší zručnosti  vyjmout z trouby (a pro jistotu zkontrolovat).
  3. Tvrdá skořápka kokosu bude prasklá na jednom nebo více místech (záleží na tvaru kokosu) a Vy tak můžete snadno pomocí nože či lžíce vyloupnout sladkou dužinu.
  4. Pokud by se přeci jen stalo, že i přes zahřívání kokosu v troubě tvrdá skořápka jen napraskla, zabalte jej do utěrky a udeřte s ním o zem. I když stačí opravdu jen trošku, doporučujeme zvolit raději dlažbu, než laminátovou podlahu :-).

Dobrou chuť.